Da, exista si eu habar nu aveam pana acum o saptamana! Am un prieten care lucreaza la Ceresit si care m-a invitat la o prezentare despre “noul” sistem de fatada
CERESIT IMPACTUM.
M-am dus mai mult din curiozitate si nu-mi pare rau, chiar daca mi-am spart un cauciuc intr-o groapa de langa fabrica lor (poate citeste si seful lor si repara groapa)! Sistemul asta e nou in Romania, desi este lansat pe piata, in alte tari, de cel putin 5 ani. De fapt e atat de nou in Romania, incat nu exista inca pe site-ul Ceresit! 🙂
Impactum este un sistem de izolatie cu polistiren rezistent la impact de maxim 100 J, adica o greutate de 5kg care cade de la 2.00m. Pe scurt e vorba de un adeziv CT100 care se da peste polistiren, peste adeziv o plasa cu densitatea de 330 de grame/mp (CT327) si de aici ai variante: mai dai o mana de adeziv si mai pui o plasa sau pui direct decorativa CT79. Aici sunt date toate combinatiile posibile si rezistenta obtinuta pentru fiecare in parte.
Ce este de retinut:
1. Adezivul CT100 poate fi folosit separat in orice sistem de termoizolatie avand o rezistenta deosebita la fisurare. Pe scurt este foarte elastic si permite preluarea deplasarilor polistirenului fara sa fisureze. Deci e bun la reparat fatade fisurate.
2. Decorativa CT79 poate fi aplicata pe orice sistem de termoizolatie si are o rezistenta ridicata la decolorarea datorata razelor solare si altor fenome natural. Deci permite folosirea unor nuante foarte inchise fara risc in timp.
3. Sistemul IMPACTUM poate fi montat in 3 combinatii cu rezistente la impact de la 40J pana la 100J . Ofera astfel o gama larga de utilizare, el putand fi combinat pe o fatada si cu sistemul clasic de termoizolatie. Se pot crea astfel zone cu rezistente ridicate la impact, aplicatiile fiind practic nelimitate.
4. E scump, foarte scump, dar se justifica totusi in multe situatii. Pana si eu l-as fi folosit la mine acasa in cateva zone, daca ar fi fost pe piata acum 2 ani.
5. Acest post nu este o reclama, e doar informatie pentru cine are nevoie.
Mai jos am incercat sa fac un film, n-a iesit prea bine, dar se poate totusi observa ca la impact sistemul Impactum raman intreg.