Știu ca nu sunt de meserie arhitect si poate nu inteleg mereu ce a vrut sa spuna “artistul” dar asta nu înseamnă ca nu pot observa când o clădire noua se potrivește foarte bine lângă una veche. Am văzut multe clădiri noi încadrate bine în context și în București, dar parca și mai multe care nu se potrivesc.
In anul 2014 una din casele la care am făcut noi structura a participat la bienala de arhitectura, motiv pentru care am urmărit cu interes toate proiectele participante. Observ o îmbunatățire considerabila a numărului proiectelor de calitate, ceea ce nu poate fi decât un semn bun, din păcate însă, mergând pe stradă nu pot să nu observ și kitsch-ul care se dezvolta mai ales în cartierele rezidențiale.
Știu că e greu sa schimbam mentalitatea clienților, dar haide sa ne punem mintea la contribuție, cine știe, poate vom schimba ceva. Așadar vom face aici o baza de date cu cele mai interesante fotografii de clădiri noi amplasate în apropierea clădirilor vechi.
I know I’m not a professional architect and I can not always understand what means to be an “artist” but that does not mean that I can not notice when a new building fits well next to an old one. In Bucharest I saw a few new buildings framed well in the context and a lot more that don’t.
In 2014 one of the houses for which we designed the structure, participated in the Biennale of architecture, which is why I followed with interest all participating projects. I’ve noticed a considerable improvement in the number of quality projects, which can only be a good sign. Unfortunately, as I walk down the city streets I can not but to observe the kitsch that develops especially in the residential neighborhoods.
I know it’s hard to change the mentality of the customers, but let’s put our heads together, who knows, maybe we will change something.
1. PARIS
2. BUDAPESTA
3. LINZ, PASSAU, NUREMBERG
Din pacate, la momentul cand am vizitat aceste orase nu aveam inca acest blog asa ca nu am decat putin fotografii concludente pe tema asta: