Una din practicile curente a celor care considera ca se pricep la constructii, este de a ne da exemple despre cum se fac lucrurile in alte tari. Este si cazul BCA-ului. Numai la noi se foloseste la case, iar in alte tari nu se folosește decât la construcții industriale! Cărămida rules!
La o căutare lejera pe google, in engleza bineînțeles, găsim multe materiale interesante din care aflam diverse, cum ar fi:
– 60% din casele construite in Germania in 2006 au avut pereți din BCA.
– guvernul australian, recomanda cu multa “căldura” BCA-ul.
– americanii încep si ei sa utilizeze BCA-ul.
https://extension.ucdavis.edu/sites/default/files/auto_aerated_concrete.pdf
http://www2.buildinggreen.com/blogs/autoclaved-aerated-concrete-aac-will-us-ever-lighten
http://www.staubdesign.com/page/Materials/AAC.html
http://www.staubdesign.com/page/Materials/AAC.html
Deci noi romanii suntem tâmpiți, suntem coșul de gunoi al Europei! Sau nu…
Din punctul meu de vedere lumea e libera sa utilizeze ce vrea, dar nu vreau sa aud comentarii despre cat de mult fier intra in structura pentru ca se doreste caramida in loc de BCA. Explicatia cu fierul o gasiti aici: http://www.construieste.info/?p=3354
Va recomand cu căldura ca înainte sa va formați vreo opinie, sa căutați pe google in limba engleza, o sa fiti uimiti cate informatii puteti gasi!
18 thoughts on “Despre cum suntem noi românii tâmpiți, in opinia unora!”
De ce intra mai mult fier in casa daca se zideste cu caramida in loc de BCA?
Caramida e aproape dubla ca greutate!
Cum ar putea fi intrepretate cele spuse de dvs ?
Zidaria din BCA are caracteristici de portanta si rezistenta mecanica mai slabe decat cea din caramida si deci este nevoie in acest caz de o sectiune a elementelor de armare superioara fata da cazul utilizarii caramizii…..sau zidaria de caramida avand greutate dubla fata de cea din BCA trebuie in acest caz trebuie sa utilizez armatura cu sectiunea majorata fata de cazul cind as utiliza zidarie din BCA.
E vorba de acest articol http://www.construieste.info/?p=3354
Discutia despre cantitatea de otel e legata strict de blocuri de apartamente sau cladiri inalte.
OK , am citit articolul sugerat si am inteles…..multumesc pentru informatiile privind utilizarea diblurilor la zidaria din blocuri ceramice
Cu placere! Sper sa va fie de folos!
Relativ la intrebarea pusa privind placarea unei terase cu caramida, era vorba de pardoseala terasei…..dar inteleg ca nu aveti informatii privind acest gen de lucrare….sau privind comportarea ei in timp…..suprafata de acoperit este de cca 42 mp si nu as risca un experiment care se poate dovedi costisitor….poate, mai bine, placarea clasica cu mozaic din bucati de marmura….
Pai nu e niciun experiment major. In principiu aveti nevoie de un parapet micut sub usa de la casa spre terasa, sa zicem un 10-15cm. Puteti cere la Sika informatii cu privire la hidroizolatii pensulabile pentru exterior. Dati cu din aia in zona usii, pe toata lungimea terasei, sa zicem 1.5m latime. Apoi cautati la Ceresit un adeziv CM25, ala e cel mai bun pentru terase, sau un CM17, cititi exact cand se recomanda si pentru ce. Apoi montati caramida aia. Rostuiti cu un kit rezistent la inghet deghet tot de la Ceresit, gasiti la ei pe site recomandari, cred ca au unul singur. Mai greu va fi sa-l gasiti, probabil trebuie comandat.
La gresie aveti exact aceeasi solutie.
La mozaic aveti grija ce ciment utilizati ca strat suport. Trebuie un minim CEM II A – LL sau CEM IIA-S. Au la carpat cement mai multe tipuri. Trebuie oricum sa fie A nu B.
Gasiti aici informatii: http://www.construieste.info/?p=422
Exista loc sub usa de intrare intre cota 0+00 si cota pardoselii terasei …cca 15 cm…deci utilizand solutia propusa de dvs…s-ar putea sa am un bun rezultat….multumesc
Pai asta e singura solutie. Eu la mine acasa asa am facut, mai putin hidroizolatia, pentru ca nu mi-a dat in cap atunci. Important este adezivul si kit-ul. Trebuie sa fie de exterior si rezistente. Costa mai mult dar isi fac treaba.
Polistiren aveti sub placa aia de la terasa? Este o mare punte termica acolo.
Din nefericire nu am montat polistiren sub paca de la terasa considerand ca aceasta este la exterior, este folosita numai in anotimpul cald si atunci ocazional, in rest este numai un spatiu de trecere utilizat la accesul in locuinta, Are expunere pe sud si vest.
Locuinta are insa placa pe sol termoizolata cu XPS,deasemenea soclul cladirii este termoizolat si in zona adiacenta terasei.
Discutia poate fi si mai complexa in jurul acestui subiect; sunt in faza de proiectare a unei case P+1 si am facut planul ca o sa construiesc cu BCA (nu dau numele producatorului) – am ajuns in faza in care sunt in dubiu daca sa merg pe varinata BCA sau nu – din diverse motive. Ar fi interesant sa avem o discutie telefonica in jurul subiectului.
Pai proiectantii dvs. ce spun?!
Am agreat impreuna ideea de a merge pe BCA dar ne-am schimbat intre timp … nu pot sa postez motivul!
Pai spuneti-mi mai multe despre casa, ce structura va fi zidarie portanta sau cadre, ce grosime de ziduri, in ce zona se afla. Mai conteaza si de ce doriti sa folositi BCA etc. Puteti da nume de firme, nu e o problema.
Am vrut sa merg pe solutie de zidarie BCA 40cm, pentru un confort termic zic eu mai ridicat si sa evit izolarea cu polisiren pe care nu o consider benefica – dar asta este alta discutie.
Evident ca ar fi trebuit sa merg pe constructie in cadre unde apareau ceva costuri mai ridicate la strucutua, insa nu acesta a fost motivul.
Va pot trimite dovada pe email personal pentru ca nu-mi permit sa postez informatii care sa puna intr-o lumina proasta orice firma.
trimiteti daca vreti
mail-ul e la contact. office @ vilared . com